Slovenska policija saslušat će ministra obrane Jakiča

Autor: Hina/ I. Ž.

Policija tvrdi da nije potrebno pritvaranje osumnjičenih jer je u istrazi koja je započela još prošle godine već izuzela potrebne dokaze pa nema opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Slovenska policija potvrdila je da će ministra obrane Romana Jakiča u srijedu saslušati u vezi s istragom oko gospodarskog kriminala povezanog s gradnjom ljubljanskog sportskog kompleksa Stožice.

Direktor nacionalnog istražnog policijskog ureda (NPU) Darko Majhenič izjavio je da će Jakič, koji je kao član stranke Pozitivna Slovenija (PS) i nekadašnji bliski suradnik ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića svojedobno vodio ustanovu za upravljanje sportskim objektima “Tivoli”, biti saslušan nakon što je izvedena i pretraga njegova stana, ali da neće biti zadržan ili uhićen jer je policijska istraga oko spomenutog slučaja već uznapredovala i u “zaključnoj fazi” pa nema bojazni od utjecaja sudionika na svjedoke.

Slovenski mediji navode u srijedu da su, za krivotvorenje dokumentacije koja je privatnoj tvrtki GREP, investitoru gradnje sportskog kompleksa Stožice, omogućila da podigne visok kredit od 115 milijuna eura kod Nove Ljubljanske banke (NLB), uz Jakiča glavnoosumnjičeni još i ljubljanski gradonačelnik Janković i nekadašnji direktor javne ustanove Ljubljanska parkirališta i tržnice Samo Lozej.

Ministar obrane Roman Jakič stigao je u Ljubljanu tek rano poslijepodne iz Moskve, gdje je boravio u pratnji premijerke Alenke Bratušek u službenom posjetu Rusiji.

Policija tvrdi da nije potrebno pritvaranje osumnjičenih jer je u istrazi koja je započela još prošle godine već izuzela potrebne dokaze pa nema opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Autor:Hina/ I. Ž.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.