Foto: Danijel Soldo / CROPIX

RASPISANA TJERALICA ZA RATNIM ZLOČINCEM: Otkako je pobjegao iz bolnice, gubi mu se svaki trag

Autor: Zlatko Govedić

Državna agencija za istrage i zaštitu u BIH (SIPA) raspisala je tjeralicu za Miodragom Mitrašinovićem kojemu se gubi svaki trag iz Sveučilišne bolnice u Foči, gdje se nalazio na dan izricanja presude u slučaju “Štrpci”.

Prvostupanjskom presudom osuđen je na 13 godina zatvora.

“Imali smo informaciju da se nalazi u bolnici u Foči. Njemu se iz bolnice gubi svaki trag. Kada smo dobili tu informaciju raspisali smo potragu i sve policijske agencije u BiH obaviještene su o tome te su dužne lišiti ga slobode ako ga identificiraju”, potvrdila je za N1 glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je nakon punih sedam godina suđenja izrekao prvostupanjsku presudu, kojom su sedmorica bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) osuđena na ukupno 91 godinu zatvora za sudjelovanje u otmici 20 civila iz vlaka u Štrpcima 27. veljače 1993., koji su potom ubijeni na području Višegrada. Istom presudom Luka Dragičević oslobođen je da je izdao naređenje za odvođenje civila.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.