Foto: Profimedia

PROVALJENI SU! Otkriven tajni sastanak Vučića i crnogorskog mitropolita Amfilohija, procurilo je i što su dogovorili!

Autor: D.R.

Prema pisanju agencije Sputnik, u Beogradu su se prije dva dana na tajnom sastanku našli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Zašto je susret bio obavijen velom tajne još nije jasno, no očito je da Vučić i Amfilohije žele zatopliti svoje odnose nakon što je postalo izgledno da će Milo Đukanović pasti s vlasti u Crnoj Gori.

Podsjetimo, crnogorski mitropolit aktivno se uključio u predizbornu utrku potičući birače da svrgnu Đukanovića s vlasti, što je svakako išlo na mlin i Vučiću koji u Crnoj Gori zagovara istu političku opciju kao i crkveni velikodostojnik.

No, sukob između Vučića i Amfilohija nastao je zbog Kosova, a Amfilohije ga je jednom prilikom zavao – izdajnikom. “Svojim ponašanjem i postupcima pokazuje da će izdati Kosovo”, pojasnio je.

Očito da više ne misli tako jer, piše Sputnik, susret je protekao ‘u srdačnoj atmosferi’.

“Osobito je naglašeno da Srbija i Crna Gora trebaju razvijati sveobuhvatne odnose i da su kao najbliže države snažno upućene jedna na drugu”, stoji u zaključku.




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.