Foto: Dejan Rakita/Pixsell

PROCURIO NEZAPAMĆEN SKANDAL! Vučić u sablasnom društvu: S kim je bio na komemoraciji za Oluju?

Autor: Iva Međugorac

Dramaturg Dragoslav Bokun, osuđenik za razbojništvo i osnivač paravojne formacije Beli orlovi, na Twitteru se pohvalio režijom ovogodišnje komemoracije srpskim žrtvama Oluje.

“S posljednje probe prije snimanja jučerašnje priredbe na temu srpske tragedije otprije 25 godina (u takozvanoj Oluji) i sa samog snimanja. Iako nepotpisan na RTS-ovoj špici, ja sam pisao scenarij, birao pjesme i izvođače, postavljao koncept, montirao muzičke i književne teme, dao naslov manifestaciji… i režirao. P. S. I ipak nije pala kiša, usprkos svim prognozama!!!”, napisao je Dragoslav Bokan na društvenim mrežama, gdje je podijelio fotografije koje prikazuju scene s probe komemorativne manifestacije čiji su gosti bili srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ali i član Predsjedništva BiH.

U dijelu srpskih medija ovaj Bokunov potencijalni angažman nazivaju skandalom, a o dijelu njegova životopisa svojedobno je izvještavao Radio Slobodna Europa podsjećajući da je paravojna formacija Beli orlovi ratovala na području bivše Jugoslavije, u Bosni i Hercegovini, ali i na Kosovu, pri čemu je Bokanova uloga bila ključna.

U Bosni i Hercegovini Beli orlovi službeno su sudjelovali u napadima na Bijeljinu i Višegrad, dok se na Kosovu povezuju sa stravičnim zločinima nad civilima u Štrpcu i Sjeverini.

Riječ je o nezakonitim akcijama za koje Bokun do danas nije odgovarao. Osim toga, u dijelu srpskih medija o njemu se piše kao o poslovnom partneru kontroverznog biznismena Predraga Lj. Ceranića s kojim je pokretao Inicijaviu za lepšu Srbiju, a Bokun se pojavljivao i kao šef marketinškog tima predsjedničke kampanje princeze Jelisavete Karađorđević. Bokun danas živi u Beogradu, a u srpskim medijima pojavljuje se rijetko, i to kao komentator raznih društveno-političkih događanja.

SRBI SE VIŠE NE DAJU ZAJE*AVATI! Pročitajte što misle o Oluji: ‘Oslobodili se okupatora za tri dana. Svaka čast’




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.