Screenshot

PREMINUO NAJPOZNATIJI CRNOGORSKI OSVETNIK: Tražio ubojicu svog sina, našao ga i presudio mu

Autor: S.V.

Preminuo je najpoznatiji crnogorski osvetnik, Cetinjanin Nikola Kaluđerović (82). Nikola je tradicionalnom crnogorskom, krvnom osvetom “riješio” ubojstvo svoga sina koji je 1987. nastradao u svojoj 24. godini ispred kafića Čarli u Cetinju.

Pokušavajući spriječiti obračun braće Grdinić sa braćom Šoć, Nikolinog sina koji je tada bio mladi apsolvent – pogodio je metak koji je ispalio Rade Grdinić. Mladić je nakon tri dana preminuo, a njegov otac počeo je kovati osvetu. Nakon godinu i pol, Nikola je presudio ubojici svoga sina, no u pucnjavi je ranio i Dragana Šofranca koji je nakon tri tjedna umro od sepse, podsjeća Republika.

Tražio ubojicu dok ga nije našao

“Ubojica me izazivao i vrijeđao, a ja sam iz dana u dan tonuo u bijes i očaj. Kod mene se to moralo dogoditi, ja sam to morao učiniti. Nije bilo praštanja i samo sam čekao trenutak, iako nije bilo lako ubiti. Danima sam tražio ubojicu. Jurio sam ga po Beogradu, Hrvatskoj, Italiji. Nikada se nisam pokajao što sam to učinio”, ispričao je Kaluđerović kada je nakon osam godina pomilovan i pušten iz zatvora, iako je zbog dvostrukog ubojstva bio osuđen na čak 20 godina.

Nikola je svakoga dana, sve do smrti, sa suprugom odlazio na grob svog sina.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.