Poznata bosanska redateljica jasno poručila: ‘Milanoviću, marš kući!’

Autor: A. R.

"Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena", rekla je Jasmila Žbanić.

Poznata bosanska redateljica Jasmila Žbanić u intervjuu za H-alter dala je svoje viđenje prosvjeda u Bosni i Hercegovini te otkrila razloge eruptivnog bijesa većine građana susjedne nam države.

Žbanić tako kaže da zapravo nema razloga zašto se ovi prosvjedi baš sada događaju jer mogli su se održati u bilo kojem trenutku u posljednjih deset godina, ali uvjerena je u jedno: “Ovi protesti su se mogli desiti u bilo kojem momentu, bolje rečeno, oni su se morali desiti.”

Njeno viđenje daljnjeg odmotavanja klupka nezadovoljstva i nezaposlenosti građana je da će ovaj put svi uspjeti ostati složni u svojim nastojanjima, iako već su svjedoci političkih manipulacija – unatoč prvim ostavkama vladajućih.

O Milanovićevu posjetu nije imala lijepe riječi i poslala mu je jasnu poruku: “Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI!”

 

Autor:A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.