Srdjan Ilic/PIXSELL

Pozicija Prištine “ovisi o Beogradu” istaknuo srbijanski predsjednik Vučić

Autor: Hina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Berlinu da Kosovo ne može postati konsolidirana država bez Srbije, te da pozicija Prištine u potpunosti ovisi o Beogradu, dok je Srbija međunarodno priznata država i članica Ujedinjenih nacija tako da ne ovisi o Prištini niti joj je potrebno da je Kosovo prizna.

“Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će netko imati dovoljno pameti da to razumije”, izjavio je Vučić beogradskim medijima nakon današnjeg susreta u Berlinu s predsjednikom Odbora za europske poslove u njemačkom Bundestagu Günterom Kirschbaumom.

Komentirajući odnos predstavnika Prištine na jučerašnjem summitu s kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, Vučić je ocijenio da je bio vidljiv sukob kosovskog predsjednika Hashima Thacija i premijera Ramuska Haradinaja.

“Tu ima i njihovog sukoba, ali i igre, kako bi dobili više ustupaka”, ustvrdio je Vučić, naglasivši da je na sastanku političkih čelnika zapadnog Balkana u ponedjeljak u Berlinu “Srbija štitila svoje interese”.

“Važno je da se ponašamo postojano i odgovorno. Stekli smo još više ugleda, kao ozbiljno vodstvo”, rekao je Vučić.

Kao preduvjet za nastavak dijaloga s Kosovom Vučić je ponovio stajalište i zahtjev Beograda o ukidanju kosovskih pristojbi na robu iz Srbije.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.