FOTO: Profimedia

POSLJEDNJI ‘SELFIE’ NAPRAVILI U SRBIJI: Detalji o kontejneru punom leševa su stravični

Autor: Snježana Vučković

Stravičan kraj dočekao je nesretne slijepe putnike za koje se pretpostavlja da su migranti.

Sedmorica muškaraca još su se u srpnju ukrcala u jedan kontejner s otpadom koji je iz Srbije poslan u Paragvaj, a koji je u tu zemlju stigao tek prošli tjedan.

Jezivo otkriće

Užasnuti menadžeri paragvajske tvrtke koji su kupili proizvod nakon otključavanja kontejnera i stravičnog otkrića sedam raspadnutih tijela odmah su pozvali policiju koja je, pak, odmah kontaktirala srbijansku policiju kako bi se što prije došlo do identifikacije.

“Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje”, rekao je paragvajski tužitelj Saldivar.

On je dodao da su kod sebe imali kolačiće, vodu u bocama i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za samo 72 sata.

Policija je, također, pronašla torbe sa odjećom i otvor za ventilaciju u dijelu kontejnera u kojem su se nalazila tijela.




“Sva tijela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti”, rekao je Saldivar.

Kanibalizam u kontejneru

Prvi rezultati istrage pokazali su da su jedan po jedan umirali od gušenja, a paragvajska policija smatra da je jedan mladić pokušao preživjeti hraneći se ostacima suputnika.




To je djelomično potvrdila patologinja Rosa Romero izjavom je da je jedna od osoba “konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane”, ali da će to moći potvrditi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije. Romero je rekla i da su tijela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo nakon što su kontejneri napustili Srbiju.

Istraga je otkrila da je jedan od mladića iz Egipta, troje je iz Maroka, dok je identitet ostale trojice još uvijek nepoznat. Međutim, poznato je da su njihove identifikacijske kartice izdane su u Tranzitno-prihvatnom centru u Adaševcima kod Šida, a to potvrđuje i posljednji selfie jednog od njih.

Oglasio se poznanik žrtava

U međuvremenu, Telegraf donosi potresan status jednog mladića, koji je otkrio da su “njegova braća i prijatelji” koji su nestali prije 3 mjeseca, pronađeni mrtvi u kontejneru.

“Sa velikom tugom smo primili vijest da su tijela naše braće i prijatelja koji su nestali prije tri meseca tijekom puta kroz Srbiju pronađeni u petak mrtvi u Paragvaju. To su mladi ljudi iz Alžira, Maroka i Egipta. Stradali su u užasnoj tragediji”, napisao je njihov prijatelj.

Sumnja se da su mladići ušli u kontejner vjerujući da on ide za Austriju ili Italiju. Međutim, kontejner je otputovao za Rijeku, gde je natovaren na brod, a potom je mjesecima putovao do Paragvaja.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.