Policija na granici kod Vrgorca uhitila čovjeka koji ‘ne postoji’

Autor: hina

Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.

Policajci zaduženi za zaštitu državne granice uhitili su nedaleko od Vrgorca čovjeka koji “ne postoji”, jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalištu izbrisan iz evidencije, a nakadno se nigdje nije prijavio.

Neobičan slučaj dogodio se vrgoračkoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godišnjaka, koji je ilegalno prešao granicu i iz BiH ušao u Hrvatsku.


Uhićenog N. H. policija je pronašla u evidenciji osoba za kojima je raspisana tjeralica pa su ga odmah priveli u policijsku postaju. No, taj 25-godišnjak nije pronađen u evidenciji prebivališta u Republici Hrvatskoj, iako je iz tjeralice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoć imao prebivalište i osobnu iskaznicu, koja više nije važeća.

Prilikom provjera prebivališta, koje je policija provodila prošle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronađen na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalištu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tako je ‘ostao’ bez prebivališta i važeće osobne iskaznice, a nakon što je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovačke N. H. se više nigdje nije prijavljivao – ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.