Komemoracija na Bleigurgu Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pala konačna odluka? Komemoracija u Bleiburgu može se održati

Autor: Dnevno

Stigla je i službena potvrda, komemoracija u Bleiburgu u subotu 18. svibnja može se održati kako je i i planirana! Odlučili su tako okrug Völkermarkt i austrijska policija, a to je potvrdio Rainer Dionisio iz koruške policije za Vecernji list

Odluku su okrug Völkermarkt i tamošnja policija donijeli nakon pravnog savjetovanja i evaluacije događaja zakazanu za 18. svibnja koje im je 25. ožujka prijavio Bleiburški počasni vod. Okrug Völkermarkt, u čijem je sklopu i koruška policija, nadležno su tijelo za odluku o skupu na Bleiburgu. Prijašnjih godina takva odluka nije bila potrebna jer je skup bio pod patronatom katoličke crkve u Austriji, što više nije slučaj.

Također ističu kako će, kao i svih godina dosada, poduzeti sve potrebne mjere da osiguraju sigurnost lokalnih građana i sudionika same manifestacije. Koruškoj policiji već su prijavljena četiri prosvjeda protiv održavanja ovogodišnje komemoracije na Bleiburgu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.