Instagram/Screenshot

OVO MORATE PROČITATI: Prozvala zastupnicu jer ne rađa djecu, ona joj odgovorila!

Autor: dnevno.hr

Sabina Ćudić, zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, reagirala je nakon gostovanja njene kolegice zastupnice Kenele Zuko u programu N1 televizije poručivši da je ”razočarana, zatečena i zgrožena”.

Zuko je govorila o Ćudić, a u jednom dijelu razgovora zapitala se zašto “Sabina Ćudić ne rađa djecu”.

“Ja bih dala jednu digresiju, evo gospođa Sabina Ćudić se vodi time da će se više djece rađati ako se da 180 maraka šest mjeseci.  Ona je bila kantonalna zastupnica prošle četiri godine, sada je ponovo zastupnica, zašto ne rađa djecu?”, zapitala se Zuko.

Ćudić je, reagirajući, ovakvu izjavu ocijenila “simbolom sunovrata našeg javnog diskursa”.

“Razočarana, zatečena i zgrožena odlukom zastupnice Zuko, inače doktorice pedagogije, da razgovor o rodiljnim naknadama i opravdanje zašto je bila protiv mog amandmana na budžet Federacije Bosne i Hercegovine kojim se osigurava naknade za nezaposlene rodilje svede na pitanje: Zašto onda Sabina Ćudić ne rađa djecu nego je na jednom djetetu? Da netko koga ne poznajem, tko ne zna ništa o meni, o mojoj obitelji, o tome želim li, mogu li, hoću li imati više djece – iskoristi svoj intervju da problematizira moju kompetentnost da govorim o zakonskim rješenjima kada sam “na jednom djetetu” je simbol sunovrata našeg javnog diskursa. Žao mi je da ste se odlučili na ovaj korak, zastupnice Zuko, morali bi biti iznad toga”, poručila je Sabina Ćudić na svom profilu na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 




Razocarana, zatecena i zgrozena odlukom zastupnice Zuko, inace doktorice pedagogije, da razgovor o porodiljskim naknadama i opravdanje zasto je bila protiv mog amandmana na budzet Federacije BiH, kojim se obezbjedjuju naknade za nezaposlene porodilje svede na pitanje: “Zasto onda Sabina Cudic ne radja djecu, nego je na jednom djetetu?” Da neko koga ne poznajem, ko ne zna nista o meni, o mojoj porodici, o tome zelim li, mogu li, hocu li imati vise djece – iskoristi svoj intervju da problematizira moju kompetentnost da govorim o zakonskim rjesenjima kada sam “na jednom djetetu” je simbol sunovrata naseg javnog diskursa. Zao mi je da ste se odlucili na ovaj korak zastupnice Zuko, morali bi biti iznad toga.

A post shared by Sabina Cudic (@sabinacudic) on




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.