fbpx
Foto: Stojan Lasic/PIXSELL

OVO JE OŠTRO: ´Hrvati su spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a danas Hrvate treba spašavati od te iste Bosne i Hercegovine´

Autor: Matea Vidić

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Županije zapadnoherecegovačke, Zdenko Ćosić odaslane poruke ocijenio je zbunjujućima. Najglasniji slavljenici ovog dana, tvrdi, “postali su oni koji nisu htjeli ni čuti za nezavisnu BiH devedesetih godina prošlog stoljeća”, govori za Bild.ba.

Optužio je potom SDA da relativizira povijesnu činjenicu da su jedino Hrvati zagovarali nezavisnost BiH. “Istina, to su prihvatili i muslimani, ali nakon što su propali svi drugi pokušaji da se Jugoslavija spasi u bilo kojem obliku”, tvrdi.

“Tako je tada govorio Ejup Ganić, član Predsjedništva BiH i desna ruka Alije Izetbegovića. Danas ti probuđeni patrioti zamjeraju Hrvatima jer su, navodno, u zadnji tren odlučili podržati referendum o nezavisnosti i da su kalkulirali o tome do zadnjega trena”, ističe potom.


Navodi kako ej istina dakako drugačija od njihova tumačenja te da oni isto znaju pa podsjeća da su Hrvati imali prigovor oko referendumskog pitanja, a nikada nisu dvojili oko rješenja političke krize u Jugoslaviji, nego su jasno zagovarali nezavisnost BiH u odnosu na Jugoslaviju.

“S druge strane, danas se Hrvati pomalo umaraju kao čuvari Bosne i Hercegovine kao nezavisne zemlje ravnopravnih naroda”, zaključuje pa ističe kako se na Dan nezavisnosti zato i najmanje čulo one koji su najzaslužniji za referendum.

“Možemo slobodno reći, Hrvati su spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a danas Hrvate treba spašavati od te iste Bosne i Hercegovine”, zaključuje.

“Ako želimo ovu zemlju uništiti, bit će dovoljno prepustiti je njenim patriotima. BiH je svašta preživjela, ali će teško preživjeti zagrljaj svojih patriota”, navodi naposljetku.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.