Hrvoje Jelavić / PIXSELL

OVO JE BILO OČEKIVANO! Bošnjaci oštro reagiraju na našeg predsjednika: ‘Milanović tolerira zločine HVO-a, isporučite Jelića!’

Autor: Zlatko Govedić

Na sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) je danas razmatrana aktuelna politička situacija, kao i predstojeći lokalni izbori i utvrđivanje kriterija za kandidatske liste. Utvrdili su čak 17 zaključaka, od onih vezanih za koronavirus, investicije, status Bošnjaka u RS-u pa do odnosa s Hrvatskom.

“Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je upao u grešku svojih prethodnika iz HDZ-a: pomaže hrvatskom narodu tako što tolerira zločine HVO-a. To nije ni dobrosusjedski ni europski ni civilizacijski pristup te neće pomoći ni Hrvatima u BiH ni oporavku odnosa BiH i Hrvatske ni ugledu koji bi država Hrvatska trebala uživati u svijetu i Europi. Predsjednik Milanović trebao je uložiti truda da se opuženi Zlatan Mijo Jelić isporuči BiH i da odgovara za strahovite zločine počinjene na području Mostara”, piše između ostalog u zaključcima SDA.

Dotaknuli su se i odnosa s vlastima u Republici Srpskoj:

“SDA smatra da ima djelomične istine u stavu Dragana Lukača da je iz BiH ispirisan niz terorističkih radnji u svijetu. Podsjećamo da su Breivik, kao i teroristi s Novog Zelanda, bili inspirirani ratnim zločincima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem. Zbog toga pozivamo Lukača da se oštro obračuna s onima koji slave lik i djelo ovih ratnih zločinaca.”

MA, KO ĆE MI ZABRANIT? Branitelj s HOS-ovom majicom u Kninu za Dnevno dao genijalne izjave

“SDA će pokrenuti aktivnosti na rješavanju statusnih prava Bošnjaka u entitetu RS s ciljem izjednačavanja prava i usklađivanja ustava RS sa ustavom BiH. SDA podsjeća da je kompletno političko rukovodstvo bosanskih Srba osudjeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid kao i mnogi lokalni članovi kriznih štabova te bi se davanje novčanih primanja ovim zločincima moglo smatrati nagradom za učinjeni zločin.”

“Trebinje nije srpski grad, RS nije srpski entitet – oboje pripadaju BiH i svim njenim narodima i građanima. Rješenje za Kosovo i BiH neće biti povezivano jer je rješenje za BiH postignuto prije 25 godina u Daytonu. Jedina poveznica BiH i Kosova jesu zločini i etnička čišćenja počinjena od srpske strane. Politika secesionizma i nacionalizma neće rezultirati podjelom BiH, ali će dovesti do novih političkih, a time i ekonomskih problema, i u najgorem scenariju do novih konflikata.”

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.