Wikipedia

OVAKO IZGLEDA OSVETA SRBIJE? Crna Gora donijela odluku, a onda je uslijedio žestok odgovor!

Autor: D.D.

Uprava civilnog zrakoplovstva u Srbiji zabranila je u utorak slijetanje aviona crnogorske nacionalne kompanije na beogradski aerodrom, piše srbijanski dnevnik Blic.

Blic navodi da je odluka da se avionima Montenegroairlinesa ne dozvoli slijetanje u Beograd u zračnu luku Nikola Tesla rezultat reciprociteta jer je vlada Crne Gore u ponedjeljak najavila otvaranje crnogorskih granica za više država, među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, do koje je došao Blic, piše između ostalog da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru, dok s druge strane crnogorski državljani mogu bez problema ući u Republiku Srbiju.

„Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog zračnog prometa”, stoji u obrazloženju koje navodi Blic.

KORONA FREE DRŽAVA! U Crnoj Gori 68 dana nakon prvog slučaja više nema zaraženih koronavirusom

Odluka srbijanskih vlasti stupa na snagu u srijedu, pa je u zračnu luku u utorak navečer sletio zrakoplov crnogorske kompanije sa 115 crnogorskih studenata, i oni će, kako navodi Blic, moći ostati u Srbiji.




Crnogorski premijer Duško Marković u ponedjeljak je najavio da će Crna Gora 1. lipnja otvoriti granice za zemlje koje imaju najviše 25 aktivnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika, a na tom popisu nema Srbije.

Takva najava izazvala je oštre reakcije u Srbiji, pa je premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala stanovnike te zemlje da ne ljetuju u Crnoj Gori, a šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić rekao je da je potez vlasti u Podgorici „smiješan i besmislen čin“.

Crna Gora je prije dva dana postala prva korona-free država u Europi, a vlasti te zemlje najavile su da će proglasiti kraj epidemije kada 28 dana uzastopno u toj zemlji ne bude potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom što se očekuje 2. lipnja.




Srpska premijerka poručuje Srbima da ne ljetuju u Crnoj Gori, Dačiću je smiješno, a evo što kažu za Hrvatsku!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.