FOTO: Priofimedia

OTVARA SE AMFILOHIJEVA OPORUKA! Koja je bila njegova posljednja želja?

Autor: S.V.

Vladika budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije tijekom ovoga tjedna sastat će se sa odvjetnikom i pravnim zastupnikom Mitropolije Daliborom Kavarićem zbog otvaranja poruke koju je ostavio pokojni mitropolit Amfilohije.

Duhovna ostavština

Ovakve oporuke ne sadrže ostavštinu materijalne prirode jer vladike kao episkopi i ne mogu imati svoju osobnu imovinu, već je riječ o oporuci duhovne prirode kojom mitropolit određeno postupanje u važnim slučajevima i okolnostima bitnim za praktični život i budućnost SPC.

Odvjetnik Kavarić je ranije naveo da je u oporuci sve “apsolutno jasno, ozbiljno i obavezujuće”, kao i da će pisana oporuka biti pročitana u prisustvu vladike Joanikija, čim se on oporavi od koronavirusa.

Naglasio je da je  prisustvo vladike Joanikija neophodno kako se ne bi dogodilo da neki neozbiljni pojedinac ili mediji dovedu u pitanje vjerodostojnost ili autentičnost posljednje volje crnogorskog mitropolita, navode srpski mediji.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.