foto: pixabay

OTPUŠTANJA ZBOG NERADNE NEDJELJE: Zbog pada prometa od 18 posto otpustili više od 80 radnika

Autor: Dnevno

Iz kompanije Delta City koja upravlja istoimenim trgovačim centrom u Podgorici priopćili su Vijestima da su njihovi zakupci za tri mjeseca, koliko se u Crnoj Gori primjenjuje Zakon o unutrašnjoj trgovini, kojim su nedjelja i državni praznici postali neradni dani, zabilježili pad prometa od 18 posto i da su otpustili više od 80 radnika.

Pad prometa odnosi na prodaju odjeće i obuće i nije zabilježen u supermarketima. “Taj broj će se povećavati u skladu s procesom optimizacije radnih mjesta, koja je još uvijek traje.

Ono što predlagači zakona nisu uzeli u obzir je specifičnost trgovačkih centara, koji su više dio turističe ponude svake destinacije, u ovom slučaju grada Podgorice”, navodi se u priopćenju.  Primijetan je trend odlazaka građana nedjeljom u Skadar, Trebinje i Dubrovnik, gdje trgovine, posebno modne maloprodaje, normalno rade.

“U svim državama regije i većini europskih zemalje trgovački centri su izuzeti iz primjene ovakvog zakona, zbog značaja kojeg imaju u ekonomskom i socijalnom sustavu”, navedeno je iz Delta Cityja.

Upravo su kompanije koje upravljaju trgovačkim centrima u Crnoj Gori tražile od Unije poslodavaca da pokrene ocjenu ustavnosti novog zakona, prenosi Poslovni.hr.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.