Foto: Duje Klaric / CROPIX

OSOBLJE CRVENOG KRIŽA glavom bez obzira pobjeglo iz migrantskog kampa: Evo kako je situacija eskalirala

Autor: Dnevno

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić još je neki dan zavapio zbog stanja u svome gradu, Upozorio je  kako je migrantska kriza na području Unsko-sanske županije dosegnula takve razmjere da se lokalne vlasti s njom više ne mogu nositi.

Da Fazlić nije digao uzbunu bez razloga, dokaz je odluka Crvenog križa koji iz sigurnosnih razloga povlači svoje osoblje koje se dosad skrbilo o migrantima i osiguravalo im prehranu i najnužniju zaštitu, objavili su danas mediji u Bosni i Hercegovini. Stanje uistinu izmiče kontroli, a migranti koji su sad u kampu ostali bez hrane i vode, zasigurno će krenuti natrag prema Bihaću.

Podsjetimo, kamp Vučjak opsluživali su isključivo volonteri Crvenog križa, a gradske vlasti Bihaća osiguravale su logistiku jer u kampu nema tekuće vode ni električne energije, a svi migranti borave u šatorima.

Europska unija odbila je dopustiti da se njezina sredstva koriste za financiranje rada kampa Vučjak jer smatraju da nema odgovarajuće uvjete za boravak, a problematičnom drže i činjenicu da je isuviše blizu granice s Hrvatskom, što migranti često koriste kako bi pokušali nastaviti put.

Sada Unsko-sanski kanton čeka zbrinjavanje velikog broja migranata za koje jednostavno ne znaju kako ih opslužiti jer više nemaju nikakve pomoći.

 

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.