Optužnica za ratne zločine protiv pripadnika HVO-a

Autor: hina

Rodina se tereti da je tijekom rata u BiH kao istražitelj Sigurnosno-informativne službe (SIS) Hrvatskog vijeća obrane (HVO) od srpnja do rujna 1993. godine zlostavljao civile koji su bili zatočeni u logorima 'Dretelj', 'Gabela' i 'Silos' na području Čapljine.

Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine objavilo je u petak kako je podignulo optužnicu za ratne zločine protiv 46-godišnjeg hrvatskog državljanina Željka Rodina, nastanjenog u Splitu.

Rodina se tereti da je tijekom rata u BiH kao istražitelj Sigurnosno-informativne službe (SIS) Hrvatskog vijeća obrane (HVO) od srpnja do rujna 1993. godine zlostavljao civile koji su bili zatočeni u logorima “Dretelj”, “Gabela” i “Silos” na području Čapljine.

U optužnici se navodi kako je Rodin sudjelovao u ispitivanjima zatočenika pri čemu ih je tjelesno i psihički zlostavljao.

Rodina se izravno tereti i da je odgovoran za smrt jednog zatočenika koji je podlegao ozljedama zadobivenim tijekom ispitivanja.

Željko Rodin rođen je u Mostaru a uz hrvatsko ima i državljanstvo BiH.

Optužnicu treba potvrditi sud BiH.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.