Ilustracija

ONI ZAISTA NISU NORMALNI: Srbi sada osim Tesle svojataju i Ruđera Boškovića, Marina Držića i Ivana Gundulića!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Srpski mediji navode kako se “često vode rasprave o tome je li Nikola Tesla bio Srbin ili Hrvat, ili možda Austrijanac. Svi ga svojataju, što je normalno, s obzirom na to da je riječ o jednom od najumnijih i najinventivnijih genijalaca u povijesti”.

“Međutim, kao Srbin rođen u Hrvatskoj, nekadašnjoj Austrougarskoj, Tesla je odličan primjer za definiranje podrijetla i pripadnosti. Zato je legitimno i zapitati se čiji su takođe umni ljudi koji su, na primer, Srbi katolici?”, nastavlja Espreso.rs.

Evo o kome je riječi:

Ruđer Josip Bošković (Dubrovnik, 18.05.1711. – Milano, 13.02.1787.) bio je dubrovački matematičar, astronom, geodet, fizičar, filozof i isusovac.

Marin Držić (Dubrovnik, 1508. – 2.05.1567. Venecija), najveći pisac renesansnog Dubrovnika.

Ivan Gundulić (Dubrovnik, 8.01.1589. – Dubrovnik, 8.12.1638.) je najpoznatiji dubrovački pesnik, liričar i dramski pisac.

Postavlja se pitanje: Jesu li oni pri zdravoj pameti?

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.