fbpx
Foto: Guliver image/REUTERS/Stevo Vasiljevic

‘OKOVANI TUGOM I ŠOKOM!’ Komemoracija za žrtve bezumnog masakra: ‘Crnu Goru kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila je tuga’

Autor: Dnevno.hr

Nakon masakra koji se u petak dogodio na Cetinju u Crnoj Gori u kojem je ubijeno deset osoba, u nedjelju je održana komemoracija žrtvama u Vladinom domu na Cetinju.

Komemoracija je počela minutom šutnje za žrtve, a poslana je poruka da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

“Tragedija na Cetinju, u kojoj je u petak život izgubilo 10 osoba, opomena je svima da se učini sve da se takav tragičan događaj više nikada ne ponovi”, rekao je gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.


‘Takav dan se ne pamti’

Istaknuo je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez ikakve krivnje u jednom bezumnom napadu. Takav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković te naveo da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

“Pamtit ćemo s posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi”, rekao je Đurašković.

‘Crnu Goru kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila je tuga’

Potpredsjednik Skupštine Mirko Stanić rekao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

“Cetinje je kao nikada dosad ujedinjeno u boli s iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa”, naveo je Stanić.

On je rekao da Cetinje u svom tugovanju nije samo, da tuguje cijela Crna Gora. Zahvalio se svima na podršci i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.
“Crnu Goru kao mnogo puta dosad, nažalost, ujedinila je tuga”, rekao je Stanić.

Nezapamćena tragedija

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, brojni ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici lokalne vlasti, kao i članovi obitelji tragično stradalih.

Podsjetimo, u  pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 10 osoba, među kojima je i napadač (34), dok je šest osoba ozlijeđeno.
Među ubijenima su 81-godišnjak, 74-godišnjakinja te djeca od osam i 11 godina, a povodom tragedije na Cetinju u Crnoj Gori je proglašena trodnevna žalost.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.