fbpx
Foto: Screenshot/YouTube

‘NJIMA SRPSKE GLAVE NISU BITNE’: ‘Morat ćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda!’, tvrdi Vulin priznajući poraz

Autor: L.B.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin priopćio je da je Nacrt zakona o unutarnjim poslovima povučen.

Naime, pojedine opozicijske stranke kritizirale su nacrt tog zakona, smatrajući da on krši ljudska prava, omogućava kontrolu države nad građanima i zadire u njihovu privatnost.

Također, pojedine su stranke smatrale i da se zakonom daje mogućnost ministru policije da formira paravojnu jedinicu.

Borbom protiv svega novog u sektoru sigurnosti, ubojice i lopovi će biti sigurniji, policija i građani nesigurniji

U priopćenju ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina, proslijeđenog medijima u četvrtak navodi se, između ostalog, da ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio da povuče nacrt zakona.

U priopćenju stoji:

“1903. godine u Beogradu su izbile krvave demonstracije, jer je policija donijela uredbu po kojoj su kalfe morale u legitimaciji imati fotografiju. 2014. godine, Zakon o radu koji je promijenio Srbiju, dočekan je demonstracijama i prijetnjama pobunom.

Obvezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija. Pravno reguliranje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete te nemjerljivo pomogle policiji u rješavanju ubojstava i najtežih kaznenih djela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija te njihovih financijera i nalogodavaca.

Borbom protiv svega novog u sektoru sigurnosti, ubojice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji.
‘Morat ćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda’

Kamere koje su London učinile sigurnim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije. Obavještajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obavještajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih prosvjeda koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije.

Njima srpske glave nisu bitne i spremni su ih bacati u besmislenim sukobima. Sagledavajući sve činjenice, predsjednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutarnjim poslovima povučem iz procedure. Predsjednička se ne poriče, i ja ću to uraditi.

Ovo je moj osobni poraz i ja ću snositi njegove posljedice, ali i ovim putem želim upoznati javnost da ću se nastaviti boriti za sigurnu Srbiju unatoč agentima i njihovim financijerima. Nacrt zakona o unutarnjim poslovima je povučen, morat ćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda”, napisao je Vulin u priopćenju.

 
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.