Wikimmedia Commons

NAGRADNO PUTOVANJE U PERU PRETVORILO SE U PAKAO: Domaćici podmetnuli drogu, završila na robiji

Autor: Dnevno, B.V.

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sedam je godina nedužna robijala u zatvoru u Limi, a u četvrtak ujutro konačno se vratila kući. Prije osam godina u nagradnoj igri dobila je besplatno putovanje u Peru, a na povratku kući podmetnuta joj je droga u putnu torbu, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora, kako piše Blic.

“U Peru sam došla kao turist 26. kolovoza 2011., prije osam godina, a putovanje sam dobila na lažnoj nagradnoj igri. Znam tko je stavio drogu u moju torbu, ta osoba je bila moj vodič i cijelo vrijeme je imala moju putovnicu i kompletnu dokumentacija, karte i sve ostalo”, ispričala je nedavno putem videopoziva na srbijanskoj televiziji.

Zbog dobrog vladanja uvjetno je puštena nakon sedam godina, ali od tada se nije uspjevala vratiti u Srbiju. “Puštena sam iz zatvora 2018. godine, to je neko predsjednikovo pomilovanje. Zahvalna sam im, dolazile su i delegacije, znali su svi da sam nedužna i da odležavam tuđu kaznu, sve ambasade ovdje znaju o meni”, rekla je tada.

Nikako nije mogla sakupiti novac za kartu jer je zarađivala jedva kako bi preživjela, riskirajući da ju zbog rada na crno vrate u zatvor. U pomoć su priskočili obitelj i prijatelji, koji su sakupili 1200 eura za avionsku kartu. Međutim, morala je čekati izdavanje putovnice, a u tom čekanju, karta joj je istekla i propala.

Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda ovaj put su sakupili građani Požarevca u humanitarnoj akciji. “Presretna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje kćeri”,  rekla je vidno uzbuđena nakon slijetanja. Doprinos u akciji za povratak Vase dali su i srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova i Veleposlanstvo Srbije u Argentini.

 




Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.