Foto: Wochit/AFP

NA KOSOVO STIGLE NOVE NATO TRUPE! Poslali bataljun u pomoć: Informacije zapovjednik davao na kapaljku

Autor: L.B.

KFOR-ov regionalni zapovjednik za istok, pukovnik Christopher Samulski, rekao je novinarima da su rezervne trupe stigle “kao dio uobičajenog planiranja za izvanredne situacije”.

Samulski je govorio u kampu Bondsteel, jednoj od baza KFOR-a.

Međutim, nije dao nikakve konkretne informacije o tome koliko je vojnika stiglo na Kosovo, ali je govorio o jedinici “veličine bataljuna”, a bataljun se obično sastoji između 500 i 1.000 vojnika.

Na Kosovu 3700 vojnika

Protesti Srba na Kosovu zbog zahtjeva da koriste srbijanske tablice na automobilima povećali su se od travnja između Kosova i Srbije, više od dva desetljeća nakon što je NATO bombardirao Srbiju kako bi okončao represiju nad albanskom većinom na Kosovu.

Na Kosovu je trenutačno stacionirano oko 3.700 vojnika NATO-a u misiji KFOR-a.

Blokade cesta podignute tokom ljetnih protesta uklonjene su tek kada su snage NATO-a uključile da nadgledaju proces, a Kosovo pristalo odgoditi pravilo o izdavanju dozvola s novim rokom za zamjenu postavljenim do 31. listopada.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.