Jabuka.tv Screenshot

MIGRANTSKA KRIZA: HITNO ZASJEDANJE PREDSJEDNIŠTVA BIH!

Autor:

Danas u Sarajevu točno u podne počinje izvanredna sjednica Predsjedništva BiH koju je sazvao predsjedavajući predsjedništva Milorad Dodik zbog migrantske krize.

Ipak, Dodik navodi da bi to sve mogla biti “jalova priča, jer nema Vijeća ministara koje bi nešto operativno moglo i učiniti po tom pitanju“. Nije htio, kaže, odbiti sazivanje sjednice, na koju član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji ju je zatražio, po poslovniku ima pravo, ali sumnja u adekvatan ishod.

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi cjelovit plan kada su u pitanju migrantski probemi, ali, kako kaže, Vijeće ministara ništa nije učinilo, čime je, umjesto rješenja za migrantski krizu, to postalo problem, prenosi N1.

Komšić predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici obrane Marini Pendeš da zapovijedi uporabu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih postrojbi Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je s druge strane izjavio da nitko neće postaviti vojsku na granici sa Srbijom kako bi bio spriječen ulazak migranata.


Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.