Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Migranti provaljuju u kuće u Čapljini

Autor: Hina

Sedmorica ilegalnih migranata provalila su u noći na utorak u obiteljsku kuću nedaleko Čapljine kako bi se skrili od zime što je drugi takav slučaj u posljednja dva dana zbog čega stanovnici strahuju od masovnih provala.

Kako su u utorak potvrdili iz policije u Čapljini, sedmorica migranata iz Libije i Pakistana su razbila prozor te se smjestili u obiteljsku kuću u čapljinskom naselju Vrgorac.
Jutros je trojicu na spavanju zatekla vlasnica kuće koja je odmah izvijestila policiju. Oni su izjavili kako su četvorica migranata napustili kuću kako bi na bankomatu podigli novac.
Migranti nisu posjedovali nikakve dokumente, te su nakon kraćeg vremena predani službi za  poslove sa strancima.

Po navodima iz policija sličan incident se dogodio prije dva dana kada su u još jednoj kući u Čapljini vlasnici pronašli migrante.

Po navodima koje su migranti dali policiji oni nastoje stići do Bihaća kako bi pokušali prijeći u Hrvatsku i nastaviti put prema zapadnim zemljama Europske unije. U napuštene kuće smještaju se privremeno kako bi se skrili od hladnoće

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.