Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

‘MATEJ NIJE SKOČIO U SAVU’ Nenad Periš pretpostavlja zašto je njegov sin izašao iz Gotika: ‘Ništa mi ne treba reći, samo neka dođe’

Autor: Dnevno

Više od tri tjedna traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je u noći 30. na 31. prosinca nestao u Beogradu.

Nadam da ćemo Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. Verujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman onda mislim da sam vjernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to prihvatiti, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu”,  rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu srpsku televiziju.

Osvrnuo se i na ključna pitanja u istrazi: “Po meni je najbitnije pitanje razlog izlaska iz lokala. Ono bi trebalo dati odgovor na pitanje gde je Matej išao. I na kraju, ako Bog da, gde je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje. NDUNAVakon one snimke s taksijem je jasno da je želio negdje otići, u to sam uvjeren. Naravno da i policija i svi njeni pripadnici rade na rasvjetljavanju ne samo tog trenutka, nego i svih ostalih momenata. Oni ništa ne isključuju”, rekao je.

Nije skočio

Matejev otac pretpostavlja šta je mogao biti razlog Matejevog izlaska iz kluba Gotik te kobne večeri: “Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Novac koji je bio u apartmanu. Možda mu je trebao novac. Da se nađe s nekim, ne znam s kim, ni s kim nije razgovarao na telefon. Je li bio u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči”.

Nenad Periš uvjeren je da Matej nije skočio u Savu.

“Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u rijeku. Je li se mogao okliznuti, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stupnjeva kosa je li se mogao tu skliznuti, udariti se… Je li to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Je li namjerno skočio u vodu u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti  to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao”, rekao je otac.

Odbacuje priče o drogi: “Apsolutno poznajem svoje dijete i ja mu vjerujem. Istina će doći i jedino će me ona dovesti do moga Mateja. Nikome ne zamjeram ništa”.




“Ništa mu ne bih rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ništa mi ne treba reći, samo neka dođe”, rekao je kroz suze Nenad Periš.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.