fbpx

Marty: Izvješće bi trebalo potaknuti službenu istragu o Kosovu

Autor: hina

Izvješće optužuje Thacija za upravljanje skupinom organiziranog kriminala tijekom rata kosovskih Albanaca protiv Srbije krajem 1990-ih godina koja je ubijala njegove protivnike, trgovala drogom i organima.

Nacrt europskog izvješća u kojem se kosovski premijer Hashim Thaci optužuje za upravljanje organizacijom nalik na mafiju koja se bavila protuzakonitom trgovinom oružjem i drogom trebala bi potaknuti službenu istragu i pokrenuti “dinamiku istine”, izjavio je autor izvješća Dick Marty.

Marty, koji je dvije godine nastojao otkriti navodne zločine koje je počinio Thaci, priznao je kako o svemu ima malo fizičkih dokaza, ali i dodao kako će njihovo otkrivanje biti zadatak pravosudnih istražitelja.

– Mislim da smo iznijeli dovoljno materijala kojim bi se opravdalo pokretanje istrage koja bi išla dublje, bila ozbiljnija, neovisna i, prije svega, stvorila uvjete da progovore svjedoci – rekao je Marty na konferenciji za novinare u Parizu.


Ovo izvješće “može pokrenuti dinamiku istine, a to bi doista moglo promijeniti stvari… Ne možemo nastaviti s ovim sumnjama”, rekao je.

Martyjevo izvješće optužuje Thacija za upravljanje skupinom organiziranog kriminala tijekom rata kosovskih Albanaca protiv Srbije krajem 1990-ih godina koja je ubijala njegove protivnike, trgovala drogom i organima uzetim od ubijenih Srba i činila druge zločine.


Pokrenuta istraga, Eulex će uhitit Tachija?

Vijeće Europe optužuje Hashima Thacija za organizirani kriminal, ubojstva i šverc organima

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.