fbpx
Foto: Ministarstvo pravosuđa i uprave

MAMIĆI UJEDINILI MINISTRE: Grubeša i Malenica usuglasili izmjenu sporazuma koji sprječava izvršenje kazne bijegom u drugu državu

Autor: M.V.

Nakon što su Zdravko i Zoran Mamić pobjegli od hrvatskog pravosuđa u BiH, ministri pravosuđa Hrvatske i BiH, Ivan Malenica i Josip Grubeša sastali su se u Sarajevu i usuglasili da bi bilateralne sporazume između zemalja trebali izmijeniti. Oni, kako tvrde, priječe procesuiranje i izvršenje kazne osoba koje su u jednoj počinili kaznena djela i bijegom u drugu izbjegavaju kaznu.

Iz ministarstava su se oglasili priopćenjem pa naveli kako je na sastanku iza zatvorenih vrata dogovoreno da će se u predstojećem razdoblju rješavati i pitanje provedbe Ugovora o sukcesiji imovine bivše SFRJ, kao i omogućiti uvid u imovinu i način stjecanja imovine državljana BiH u Republici Hrvatskoj i obrnuto.

Obje strane, kako je navedeno, suglasne su s potrebom nastavka dijaloga i suradnje u pitanjima međunarodne pravne pomoći dviju susjednih zemalja kao jednog od preduvjeta za razvoj i jačanje dobrih bilateralnih odnosa između dvije države, a u okviru službenog posjeta, izaslanstva Ministarstva pravosuđa i uprave RH i Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, u pratnji ministra Grubeše, posjetili su Zavod za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.


Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.