Foto: Screenshot

LOCIRAN SIGNAL TRI SATA NAKON IZLASKA?! Nenad Periš otkriva: Ove tri stvari jako me muče oko nestanka Mateja. Posebno mi je bitan podatak s Matejevog mobitela’

Autor: Dnevno

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, u opsežnom razgovoru do detalja je ispričao što ga najviše muči u istrazi, izrazio nadu da će ponovo zagrliti sina, ali i kroz suze poručio da će izdržati kakva god sudbina ga zadesila.

“Pokušavam biti racionalan i to mi uspijeva tijekom dana, onda vas navečer sustignu emocije. Muka”, ovim riječima je Nenad Periš počeo priču za sarajevsku televiziju Face, a naučiti kako se bori s toliko informacija, od kojih su mnoge netočne, on kaže:

“Vjerojatno sam nekako stvorio obrambeni mehanizam. Razgovaram s MUP Srbije, njima apsolutno vjerujem. Ima i mnogo iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumiju kako je čovjeku koji traži svoje dijete. Kao i u svemu, ljudi nekad nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Vjerujte, nikome ne zamjeram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast”, poručio je.

Sretan kraj?

Nada se da će ova teška životna drama imati sretan kraj.

“Mislim da će me svi shvatiti kao roditelja. Mene će samo istina dovesti do sina. Ja i dalje vjerujem da će biti sve u redu. Dokle god me neka činjenica ne demantira, živjet ću toj nadi. Informacije stalno dolaze. Problem u istrazi je što policija mora provjeravati  svaku informaciju koja je često i dezinformacija. Vjerujte, policija radi vrlo stručno i pedantno. Ja sam laik, ali mogu im reći samo veliko hvala. Nikad neću moći da im zahvalim za sve što su uradili, i sa stručne i s ljudske strane. Znate kako, sretnete se s policajcem koji se nagledao svega i svačega, pa i s novinarom, pa kad vidite čovjeku suzu u oku, ne gubite nadu u ljudskost, niti u sretan kraj”, rekao je.

Na upit postoje li rupe u cijeloj priči oko Matejevog nestanka koje ga posebno muče naglasio je: “Dvije rupe su vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam je li se tu nešto dogodilo, a ja ne vjerujem da jeste. Druga je možda čak i važnija, to je spuštanja Mateja u prostor nalik terasi pored rijeke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu također nemamo snimak da vidimo je li je tu bilo još nekoga ili je li Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora je li je moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne zabilježe, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: ‘Da’. To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Velik ratnog otoka. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobilni može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak”, rekao je.

Ovo je košmar

Kaže da je imao sastanak s policijom prije desetak dana i da će imati ponovo sljedeći tjedan.




“Prvi put sam se u policiji sreo sa ženom koja se predstavila kao Matejeva djevojka i plakala je. Bila je izložena prozivkama; sama se prijavila policiji. Samo me zanima da pronađem Mateja! Ovo je košmar; živim za danas, molim Boga za sutra da ga nađem”, rekao je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.