fbpx
Roman Leljak

LELJAK SNIMA FILM O HUDOJ JAMI: Za dovršenje važnog projekta potrebne su donacije!

Autor: dnevno.hr

Svoje donacije možete uplatiti na žiro račun Udruge za istraživanje ranije povijesti – Huda Jama u PBZ, HR1723400091170014311.

Udruga Huda Jama osnovana je 1991. godine, a u dosadašnjem radu postavila je spomen-kapelice u Hudoj Jami i Mariji Reki, spomenik žrtvama u Kočevskom rogu te više od 110 obilježja stratišta na području Slovenije.

Udruga Huda Jama organizator je spomen-mise svake druge subote u šestom mjesecu kod Barbara rova u Hudoj Jami i izdavač knjiga koje opisuju stradanja Hrvata i drugih naroda na križnom putu u Sloveniji.

Prvi predsjednik Udruge bio je Janez Perme, a Udrugu sada vodi Roman Leljak. Osim prve četiri godine, nakon osnivanja, tada je Udruga dobila sredstva za rad od Republike Slovenije, rad udruge se zasniva na dobrovoljnom radu, dobrovoljnoj članarini i drugim djelatnostima koje Udruzi osiguravaju sredstva za rad i održavanje spomen-obilježja.

Dogovoreno je da će Udruga biti producent dokumentarnog filma o Hudoj Jami, prema scenariju Romana Leljaka. Film će biti prikazan krajem osmog mjeseca, a kako bi se njegova realizacija dovršila, iz Udruge su uputili apel za financijskom pomoći.

Naime, film o Hudoj Jami govori o stradanju živo zazidanih Hrvata u Barbaru rovu u selu Huda Jama kod Laškog. Dvije tisuće Hrvata još uvijek nisu ekshumirani ni ljudski pokopani.
huda jama ženske kite

Svoje donacije možete uplatiti na žiro račun Udruge za istraživanje ranije povijesti – Huda Jama u PBZ, HR1723400091170014311.

Svoju zahvalu svima koji odluče pomoći istaknuo je i scenarist ovog filma, Roman Leljak:

“Zahvaljujem svima koji će te pomoći Udruzi Huda Jama u ovom veoma važnom projektu snimanja filma. Film na hrvatskome i engleskome jeziku zauvijek će u povijest upisati najveći zločin komunista u poslijeratnim danima Drugoga svjetskoga rata.
Za sve koji nam žele pomoći uvijek sam dosupan i osobno na broju telefona 099 688 0366 ili na broju 00386 41 288170. Posebno bih molio sve one koji imaju bilo kakve dokumente, napisane uspomene ili druge informacije iz tog poslijeratnog razdoblja, da mi se jave”, rekao je Leljak.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.