foto: drum

KRIJUMČARILI LJUDE: BiH policija uhvatila dvojicu u pokušaju švercanja 17 ljudi

Autor: Hina

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhitili su dvojicu svojih državljana i spriječili krijumčarenje 17 osoba afroazijskog podrijetla iz Crne Gore u na području Gacka u Hercegovini, izvijestili su u utorak iz te policijske agencije.

Po priopćenju iz Granične policije BiH, pripadnici njihove postrojbe iz Trebinja otkrili su skupinu migranata graničnom kontrolom dvaju vozila, Golfa i Audija, bosanskohercegovačkih prometnih oznaka.

Druga je skupina uočena nadzorom granice, navodi se u priopćenju.

Zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo „krijumčarenja ljudi“, po nalogu državnog odvjetnika, uhićeni su vozači A. S. (1992.) i E. K. (1975.), državljani BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen Državnom odvjetništvu BiH, precizira Granična policija BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru su kazali da dolaze iz Iraka.

Predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.




BiH se od početka 2018. suočava s valom migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku i preko nje u zapadne zemlje Europske unije. U prva dva mjeseca zabilježeno je dvostruko povećanje dolazaka broja migranata u odnosu na isto razdoblje 2018.

Vlasti BiH nisu isključile mogućnost hermetičkog zatvaranja granice u slučaju da to isto poduzmu zemlje Europske unije.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.