Miranda Cikotić/Pixsell

KAPETAN DRAGAN PROZVAO HRVATE ZA GENOCID: ‘Bilo nas je 12, a sada tri posto. To je isto zločin koji su činili i njihovi očevi’

Autor: Daniel Radman

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, danas je u Srbiji svojevrsna medijska posvuduša.

Redovito gostuje u kontakt-emisijama, komentira srpsku zbilju i aktualne događaje pa su ga tako povodom Dana pobjede nad fašizmom pozvali u emisiju “Hit-tvit” Televizije Pink gdje se našao u društvu s vojvođanskim političarom Nenadom Čankom i predsjednikom Demokratske stranke Srbije Milošem Jovanovićem.

Ne treba napominjati da je svojim izjavam zasjenio ostatak društva. “Pobjednici slave Dan pobjede, a gubitnici Dan Europe. To je apsolutno jasno!”, odmah je dao znak u kojem će smjeru ići.

Hrvati su počinili zločin kao i njihovi očevi

Nedugo potom bio je nešto detaljniji pa je ustvrdio da Hrvati ni danas nisu spremni suočiti se s prošlošću.

“Vi ste imali 12 posto Srba, sada ih imate 3 posto. To je genocid. To je isto zločin koji su činili i njihovi očevi. Mi do današnjeg dana, nažalost, nismo u Srbiji imali adekvatan odgovor. Mislim da Srbija danas ima resurse, ali i ljude, koji su spremni da ne toleriraju ovakve zločine”, poručio je Vasiljković.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.