Kapetan Dragan: ‘Ne šaljite me u Hrvatsku, ubit će me!’

Autor: s. nujić

Ilić smatra da su predstavnici srpske zajednice prestali posjećivati Vasiljkovića zato što australski mediji javljaju kako je njegov slučaj okončan i da on uskoro leti za Zagreb.

Dragan Vasiljković zvani kapetan Dragan, koji u australskom zatvoru već osam godina čeka izručenje Hrvatskoj gdje će mu se suditi za ratni zločin, preko prijatelja Vojislava Ilića poručuje da je razočaran indolentnošću srpskih vlasti i veleposlanstva Srbije u Australiji. Ilić je naveo da je kapetanu Draganu odbijena žalba na izručenje te da je njegova posljednja nada žalba Vrhovnom sudu Australije.

“Na sve žalbe kapetana Dragana i njegovih odvjetnika australsko pravosuđe je odgovorilo negativno i jedina preostala šansa kao privremeni spas od ekstradicije je žalba Vrhovnom sudu Australije”, rekao je Ilić. Ukoliko taj sud prihvati žalbu, Ilić smatra da bi izručenje moglo biti odgođeno za naredne dvije godine.

Ilić smatra da su predstavnici srpske zajednice prestali posjećivati Vasiljkovića zato što australski mediji pišu o tome kako je njegov slučaj okončan i da on uskoro leti za Zagreb.

>>>’Četnici su silovali mog očuha pred očima njegovih kćerki, a Kapetan Dragan brutalno nas je tukao i silovao do iznemoglosti’

Žali se i na njegove odvjetnike jer Vasiljković nema novca da ih plati pa odvjetnici “počinju trgovati s njim” i sve ga više izbjegavaju bojeći se hoće li moći naplatiti svoje usluge.

“Ako oni odustanu od daljnje bitke za njegovu slobodu, može se lako dogoditi da Vasiljković bude izručen Hrvatskoj za pravoslavni Božić”, kazao je Ilić. I kapetan Dragan je razočaran u srpske političare koji su mu obećavali da će mu pomoći samo neka izdrži robiju.

“Očekujem pomoć od ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, s kojim sam razgovarao, od Vlade Srbije, od našeg veleposlanstva, od srpskog naroda, da me ne pošalju u Hrvatsku, gdje će me sigurno ubiti”, rekao je Vasiljković i dodao da ne može shvatiti da ga je Srbija otpisala. Žali se kako mu Veleposlanstvo i Generalni konzulat u Sydneyu “ne prenose nikakve poruke iz Vlade Srbije, jer ih nema”.




Hrvatska tereti Vasiljkovića za ratne zločine, mučenje i ubijanje ratnih zarobljenika, kao i napade na civile tijekom 1991. i 1992. u okupiranim dijelovima Hrvatske.

Autor:s. nujić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.