Jezivo: Zamalo je umro od ugriza otrovnice riđovke jer Hitna pomoć nije imala goriva da mu dođe pomoći

Autor: Z. K.

Dok u Hrvatskoj medicinski tehničari najavljuju štrajk zbog sve manjih plaća, Hitna pomoć naših susjeda nema ni za gorivo da se odvezu i pomognu unesrećenim ljudima

Shvatio je da ga trenutci dijele od sigurne smrti pa je, nakon što je vezao užetom mjesto iznad rane, potrčao kući. Sjeća se da se osjećao sve lošije i da ga je oblijevao hladan znoj.
Časlav Rakić (47) iz sela Rečica zamalo je nastradao od ugriza zmije, narodno nazvane šarke, dugačke oko jedan metar, koja ga je ugrizla dok je brao šljive.
Časlav tvrdi da su ga minute dijelile od smrti, a kada su njegovi ukućani pozvali Hitnu pomoć u Žitorađi, oni su odgovorili da nemaju auto, a ni goriva te su mu poručili da se sam snađe za prijevoz i sam dođe do Doma zdravlja.
Rakić je od mjesta u polju gdje ga je ujela zmija do svoje kuće trčao skoro jedan kilometar, a nakon toga se onesvijestio na samom kućnom pragu. Nakon što ga je hitna uputila da sam nađe prijevoz do njih, njegova supruga pozvala je sina koji ga je odvezao u najbliži Dom zdravlja.

I dok naši zdravstveni djelatnici kukaju zbog malih plaća, dok se čitatelji javljaju kako na odjelima nema lijekova za njihove bolesti, dok hitna pomoć u pojedinim gradovima okupira hitnu liniju privatnim nesvjesnim pozivima, ova je priča dokaz da ni susjedima nije bolje. Oni nemaju niti za gorivo koje može biti presudno u spašavanju ljudskih života. No naši susjedi nisu dio Europske unije pa imaju bar neko opravdanje za takvu neimaštinu. A što je s nama Europljanima? Gdje je naše opravdanje? Iako dio naprednog sustava Europe, i dalje nemamo ništa, naprotiv, opet ljudima uzimamo sve, čak i Hitnu liniju koja spašava život.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.