Foto: Darko Tomas / CROPIX

JEL TI MENE ZA*EBAVAŠ?’ Dodik sočno opsovao na pitanje o Milanoviću i njemu

Autor: Dnevno.hr

Član predsjedništva BiH  Milorad Dodik kazao je kako je u kontaktu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, te da će do dogovora oko Izmjena izbornog zakona doći kada to Bošnjaci budu htjeli.

“To ovisi o volji muslimana u BiH. Oni žele majorizaciju, žele podrediti hrvatski i srpski narod. Žele napraviti organizaciju BiH koja ne uvažava konstitutivnost naroda i entitetski sastav. Hrvatski narod ima jednaka prava kao svi narodi i sasvim opravdano traži svoje teritorijalnu političku strukturu. Imaju moju potporu. Od Hrvata ovisi što će raditi dalje”, rekao je Dodik. Naglasio je da SDA, kao najjača stranka muslimana u Bosni u svom programu ima ukidanje konstitutivnosti i ustavne strukture u BiH. Nama na bazi neke retorike žele napraviti čitavu zapadnu politiku protiv nas”, rekao je Dodik. Naglasio je da ima dobar odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem,  otkrivši da se nekada čuju po nekoliko dana. Ističe da pričaju o uspostavljanju sistema koji garantira mir te da se čuju često. Najviše pričaju o opravdanim zahtjevima o pitanju ravnopravnog i jednakopravnog postupanja. “Jako mi je drago što Milanović i Plenković imaju gotovo jasan stav. Koliko vidim, razlikuju se u nekim metodologijama”, rekao je Dodik za Novu tv i dodao da Milanović u pravu kad to postavlja kao pitanje “biti ili ne biti”.

Kada ga je novinar upitao kako komentira da se Milanovića i njega svrstava u one ljude koji su proruski orijentirani, Dodik je opsovao.

“Jel ti mene za*ebavaš? Danas je to popularno”, rekao je Dodik kroz poluosmijeh i dodao da je on “čovjek srpskog naroda i da surađuje sa svima”. Rekao je da mu nije teško surađivati ni s Amerikom, Velikom Britanijom, Njemačkom ili EU. Kaže da ima vrlo pozitivno mišljenje o suradnji s Rusijom, vezano za mnoga ekonomska pitanja.

“Ne nosim etiketu i nisam ničiji. S Putinom sam razgovarao o tome da napravimo plinovod koji bi bio poveznica s balkanskim tokom i da Gazprom preuzme operativne aktivnosti”, kazao je Dodik te napomenuo da je zbog trenutne situacije to trenutno u zastoju.

Dodik je rekao da nema nikakvu neugodu na izjave da su Čović i on rušitelji BiH. “Veliki su bezobrazni, smatraju da s malima mogu raditi što žele”, rekao je Dodik.

Na upit planira li otići u Srebrenicu, Dodik je slegnuo ramenima i rekao da se bliži izborna kampanja i da će otići jer tamo ima snažan općinski odbor.Što se tiče genocida, Dodik kaže da je to tema koja se uvijek pokušava reciklirati. “Sve je oko toga rečeno. Mislim da postoji ozbiljna manipulacija na tu temu. Ako je nešto istina, vrlo je teško biti kreten pa ne prihvatiti istinu”, rekao je Dodik te zaključio da je nevinih žrtava bilo na svim stranama.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.