Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

JANŠA NAZVAO DŽAFEROVIĆA! ’Nema dokumenta kojim Slovenija zagovara promjenu BiH granica’

Autor: M.V.

Kako javljaju iz Predsjedništva BiH, slovenski premijer, Janez Janša kontaktirao je člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića nakon što je u slovenskim medijima objavljen navodni non paper kojeg je, opet navodno napisao upravo Janša, a kojim planira rascijepiti tu državu.

Džaferović je, podsjetimo oko čitavog slučaja kontaktirao EU upozoravajući na moguće sukobe ukoliko do razlaza dođe te do stanja opće uznemirenosti države.

Janša je, kako stoji u priopćenju, rekao kako ne postoji nikakav dokument kojim Slovenija zagovara promjene granica te kako ta država podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njezin euroatlantski put, poštujući u potpunosti Daytonski mirovni sporazum.

Telefonski razgovor glavešina

Govore dalje kako je Janša nazvao Džaferovića, a kako je ovaj rekao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podjelama Bosne i Hercegovine.

Navodno su se dotaknuli i predstojećeg predsjedanja Slovenije, Vijećem Europske unije kao i o predstojećem samitu Europska unija zapadni Balkan čiji će domaćin biti Slovenija. Na navedenim sastancima, nagađa se glavna tema trebalo bi biti ubrzanje integracije država te regije u Europsku uniju pa Džaferović nije ispustio spomenuti kako je jedini put za BiH, njezina daljnja unutarnja reintegracija i euroatlantska integracija

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.