Foto: Antonio Balic / CROPIX

‘JA SAM NIJEMAC, PRVO ĆEMO RADITI, A ONDA PITI RAKIJU!’ Scmidt hladnokrvno odbio Dodika: Predstavnik Srba u BiH izvisio

Autor: Ivor Kruljac

Iako mu političari Republike Srpske osporavaju legitimitet, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, rekao je u intervju za BN televiziju kako ga je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao na  svoje imanje u Bakincima kod Laktaša.

Schmidt i Dodik, rekao je visoki predstavnik, poznaju se godinama, ali dužnosnik nije prihvatio taj poziv.

“Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Nijemac, pa ćemo onda piti rakiju”, komentirao je Schmidt.

Prihvaćaju ga i Rusi

“Mogu samo reći da sam u punoj funkciji, da sam nastupao u Vijeću sigurnosti, idem u Beograd i tamo me prihvaćaju Aleksandar Vučić i patrijarh. Kada imam blagoslov Crkve, onda to mora biti to”, rekao je Schimdt dodajući kako ne treba posvećivati previše pažnje onima koji se bave temom koliko ga osporavaju pojedine političke strukture.

Po pitanju triju konstitutivna naroda, Schmidt je rekao se treba manje gledati u prošlost, a više zajedničkih napora i razgovora kojima bi se nadišli problemi.

Schmidt je dodao i kako je zadovoljan što je čak i od Ruske Federacije u UN-ovom Vijeću sigurnosti dobio priznanje kao stručnjak za BiH. Međutim, žao mu je što njemu važne teme ostaju po strani uslijed cijele situacije.




Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.