fbpx
Foto: Screenshot/TV Prva

‘JA REDAM ČINJENICE, NE EMOCIJE!’ Veliki obrat kod Vučića: Otkrio od čega strahuje, postaje nezadovoljan neuvođenjem sankcija Rusiji

Autor: L.B.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na TV Prva govorio je o svim aktualnim temama u Srbiji, ali i svijetu.

Tako je iznio svoje crne prognoze geopolitičke situacije u Europi i svijetu, govorio je o Kosovu, opasnosti od regionalnih sukoba, ali i o pitanju uvođenja sankcija Rusiji.

Na pitanje voditeljice strahuje li od nuklearnog sukoba, Vučić je rekao da je on vrlo realan.


‘Nuklearni sukob vrlo realan’

“Hoćete još jednom da vam ponovim? Mislim da su veće šanse da se dogodi, nego da se ne dogodi”, naglasio je.

“Povlačim pitanje”, rekla je voditeljica na što je Vučić rekao:

“Ja sam vam rekao u prosincu da ćete imati rat u veljači, ožujku. Ja redam činjenice, a ne emocije. Odluke donosim pod pritiskom činjenica, a ne emocija”, kaže Vučić.

Nezadovoljan neuvođenjem sankcija Rusiji

Vezano za pitanje sankcija Rusiji koje Srbija nije uvela, s čim predsjednik Srbije nije zadovoljan, kako se čini.

Naime, otkrio je da neki filmski producenti, režiseri i glumci nisu željeli doći u Srbiju snimati upravo zbog toga, što Srbija nije uvela sankcije Rusije.

“Sedam američkih producenata, režisera, glumaca je odbilo da dođe u zemlju zbog toga što nismo uveli sankcije, koji bi snimali filmove za po 5, 10 milijuna eura”, rekao je predsjednik Srbije.
‘Pitanje je hoćemo li moći da preživjeti’

Ovom prilikom, Vučić je razgovarao na temu rata u Ukrajini i situaciji koja Srbiju čeka uslijed nemira u svijetu.

“Pitanje je hoćemo li moći da preživjeti. Ova zima će biti najteža u posljednjih 70 godina. Nitko ništa ne želi da čuje, osim navijačkog stava. Energenata ima dovoljno, ali hrane neće biti dovoljno. 25% tržišta neće imati kruha! Cijena pšenice će rasti i neće imati izvoza. Moj posao je da budem realan, a ne da lažem ljude. Ja sam i u kampanji pričao da će biti teško, ne želim slušati one koji narodu priča ono što on želi da čuje”, rekao je Vučić, i dodao:

“Europa ne može izdržati recesije zaredom. Nas sve to dotiče, jer mi pristup tržištu kapitala, a moramo i deficit da pokrijemo. Naša javna kamatna stopa je manja sada nego 2010. godine. Ja ću se boriti da sačuvamo našu politiku”, istaknuo je Vučić.
‘Imamo uvjete gotovo proglašenog svjetskog rata’

Prema njegovim riječima, iz ukrajinskih luka nema izvoza, Rusiji je onemogućen izvoz žitarica također, osim u prijateljske zemlje, što znači da nema nijednog kilograma u Europi.

“Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne događa, imamo uvjete gotovo proglašenog svjetskog rata i svjetskog sukoba i ljudi to moraju razumjeti. Ove godine trošimo 50 posto više benzina nego prošle godine i 20 posto dizela”, naglasio je Vučić.

“Mjesečno gubimo skoro 36 milijardi na smanjenju trošarina, da bi građani manje plaćali gorivo”, kazao je.

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.