Wikimedia Commons

‘IZGUBILI KOMPAS’: Srbijanski mediji sada govore kako je Clinton bombardirao Srbiju zbog Hillary

Autor: Z.G./Dnevno.hr

“Bombardiranje Srbije bila je posljedica obiteljske afere u Clintonovoj Bijeloj kući”, navode neki srbijanski mediji.

Pozivaju se na biografiju o Hillary Clinton, koju je napisala Gail Sheehy i koja je objavljena krajem 1999. godine. U njoj piše da je Hillary odbijala razgovarati sa suprugom i predsjednikom Billom Clintonom osam mjeseci nakon što je izbio skandal s Monicom Lewinsky.

Hillary Clinton otkrila je sugovorniku u ljeto 1999. godine:

“Pozvala sam ga da počne bombardiranje. Ne možete dopustiti da se to nastavi na kraju stoljeća u kojemu smo bili očevici najvećeg holokausta našeg vremena. Za što nam služi NATO ako ne za to da branimo naš način života?”

“Nastavila je razgovarati sa suprugom tek kada ga je zvala i najoštrije pozvala da započne bombardiranje Srbije. Predsjednik je počeo bombardiranje u roku od 24 sata”, zaključuju tamošnji mediji.

Nadalje, mediji u Srbiji kao “dokaz” navode izjave marksističkog ljevičarskog irsko-američkog novinara Alexandera Cockburna koji je svojedobno rekao za Los Angeles Times:

“Nije iznenađujuće da bi Hillary pozvala predsjednika Clintona da baci kazetne bombe na Srbe da bi obranila “naš način života”. Prva dama je socijalni inženjer. Ona vjeruje u održavanje poretka uz pomoć policije i dužnost države da takav poredak nametne. Rat je više socijalni inženjering, “popravljanje” jakim eksplozivom, socijalna terapija krstarećim raketama…. Kao žilav terapijski policajac, ona se ne libi od korištenja najoštrije metode terapije: smrtne kazne.”

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.