Screenshot/Youtube

Interpol izdao tjeralicu za bivšim vojnikom HVO-a! Optužen za silovanje Srpkinje

Autor: Dnevno.hr/Hina

Interpol je na traženje pravosudnih tijela Bosne i Hercegovine raspisao tjeralicu za bivšim pripadnikom Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Jozom Đojićem, za kojega je u međuvremenu zatraženo da izrečenu kaznu od šest godina za silovanje jedne Srpkinje na početku rata u Odžaku izdržava u Hrvatskoj.

Kako je objavio portal Detektor koji prati procesuiranje ratnih zločina, tjeralica za Đojićem, koji ima državljanstva BiH i Hrvatske, raspisana je nakon što je se nije odazvao na izdržavanje šestogodišnje kazne zatvora za zločine počinjene u Odžaku. Žalbeno vijeće Suda BiH je u veljači prošle godine potvrdilo prvostupanjsku presudu Jozi Đojiću, bivšem pripadniku 102. brigade HVO-a, kojom je osuđen na šest godina zatvora za ratni zločin počinjen na području Odžaka u srpnju 1992. godine.

Đojić je proglašen krivim za silovanje zatočene Srpkinje na iznimno brutalan i ponižavajući način. U međuvremenu je ministarstvu pravosuđa BiH stigao zahtjev Suda BiH da Hrvatska preuzme izvršenja kazne zatvora za 59-godišnjeg Đojića.

BiH ima sklopljene sporazume s državama regije koji omogućava preuzimanje izvršenja kazni kod pravomoćno izrečenih presuda.

Autor:Dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.