Foto: Antonio Balic / CROPIX

I MRTVI BI MOGLI GLASATI? Deda birač je pokojni 40 godina: ‘Pošaljite nam mail’, žena preminula na biralištu

Autor: Dnevno.hr

U Bosni i Hercegovini počelo je glasanje na općim izborima u nedjelju ujutro na kojima građani te zemlje trebaju izabrati vlast za naredne četiri godine

Nažalost, ni ovi izbori ne protječu bez malverzacija ili pokušaja malverzacija, mnogi se građani žale da su na popisima za glasanje i njihovi članovi obitelji koji nisu među živima.

Dražen Jurišić iz Tuzle kontaktirao je Dnevni Avaz jer je prilikom ispunjavanja građanske dužnosti primijetio nešto nevjerojatno.

“Došao sam da glasam. Dao osobnu kartu, žena okrenula da se potpišem, kad vidim svog pokojnog djeda Dragutina Jurišića koji je umro prije oko 40 godina, vidim tetku Katicu Jurišić i baku Bernardu Jurišić koje su preminule prije više od 12 godina. Ja pitam tu ženu, kaže, ja ovdje radim za 90 KM. Predsjednica komisije viče “ja tu ne mogu ništa”, oni su nama dali takve papire. I to nije kod mene samo slučaj, još troje ljudi koji su došli isto su doživjeli”, ispričao je Dražen Jurišić.

Kaže kako je zvao Centralnu izbornu komisiju BiH te da su mu rekli da pošalje e-mail.

“Pa oni su pokojni, a upisani su kao glasači. Žalio sam se, a predsjednica kaže da nije ona štampala te papire. Tu su bila još dva člana komisije, rekli su da nisam jedini koji je to primijetio od jutros, da su umrli upisani. Glasao sam i izašao”, kazao je Jurišić.

Ovo je samo jedan od primjera, a Jurišić će ganjati pravdu.




Smrtni slučaj na biračkom mjestu u Sarajevu

Biračko mjesto na Grbavici u Sarajevu, Mjesna zajednica Grbavica 1, privremeno je zatvoreno. Jedna žena, rođena 1941. godine, nažalost je preminula nakon što je imala epileptični napad na samom ulazu u biračko mjesto.

Na licu mjesta su bili Hitna pomoć i policija. Liječnici su dali sve od sebe da pokušaju spasiti ženu, ali nakon sat vremena reanimacije, nažalost, nije joj bilo spasa.

Ovo biračko mjesto će biti zatvoreno barem sat vremena, pa će rad produžiti i iza 19 sati.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.