Ilustracija Foto: Profimedia

I BiH BROJI MANJE NOVOZARAŽENIH Ipak, šest je osoba preminulo

Autor: Hina

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su registrirana 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je manje od gotovo tromjesečnog prosjeka u kojemu je taj broj gotovo redovito bio iznad 200 slučajeva.

U posljednja 24 sata umrlo je šest osoba koje su bile zaražene Covidom-19.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, u Federaciji BiH testirana su 503 uzorka, pri čemu je zaraza potvrđena u 57 slučajeva, dok su u Republici Srpskoj testirali 357 uzoraka, a virus SARS-CoV-2 potvrđena je u 35 slučajeva.

Pojedinačno je najviše novozaraženih na području Sarajeva, gdje je potvrđeno deset novih slučajeva, te u Banjoj Luci, gdje je zaraza potvrđena kod sedam osoba.

Sve te brojke ipak su znatno manje nego u protekla dva mjeseca i ovo je prvi put, osim rezultata zabilježenog 7. rujna, da BiH ima dvoznamenkasti dnevni broj novozaraženih, jer je on još od kraja lipnja gotovo redovito bio veći od 200.

U cijeloj zemlji trenutačno je nešto više od sedam tisuća tzv. aktivnih slučajeva u kojima se provodi zdravstveni nadzor nad osobama kojim je potvrđen koronavirus.

ZBOG MANJEG BROJA TESTIRANIH VIKENDOM, MANJI BROJ ZARAŽENIH Tek 70 novoboljelih, pet osoba preminulo




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.