Screenshot

Hrvatska policija nasilna? Pogledajte snimke: ovako slovenski policajci tretiraju migrante

Autor: Dnevno, B.V.

I dok je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svojim neopreznim istupom na švicarskoj televiziji ukaljala ugled hrvatskoj policiji, izjavivši da prema migrantima “upotrebljavaju malo nasilja”, zbog čega je Republika Hrvatska dobila “packe” od raznih preneraženih svjetskih udruga za zaštitu ljudskih prava, na stranicama Hrvatske stranke prava osvanula je snimka, na kojoj se vidi kako Slovenija postupa s migrantima.

Prema slobodnoj procjeni snimatelja, migranata ima oko 200-tinjak, a svi su poredani na tlo i tretirani onako kako bi i inače trebalo tretirati nekog tko ilegalno prijeđe državnu granicu. Jasno je vidljivo kako je susjedna Slovenija angažirala i vojsku, jer očito je da policija ne može izdržati taj pritisak. Sa Slovencima nema šale!

I dok Slovenci na granicu postavljaju vojsku, naš nas ministar Davor Božinović uvjerava kako opasnosti nema, usprkos činjenici da kroz šume Gorskog kotara i Like na dnevnoj bazi prolaze tisuće migranata i to prema navodima lokalnog stanovništva, koje ih viđa svakodnevno. Da hrvatska Vlada sluha za svakodnevni strah naših ljudi nema, pokazuje i činjenica da se nitko nije odazvao na molbe prosvjednika u Delnicama, koji su se okupili upravo kako bi uputili na probleme s migrantima, jer im pljačkaju vikendice i zbog kojih se navečer boje izaći iz svojih kuća.

Pitanje je što je slovenska policija učinila s ovih 200-tinjak migarnata? Jesu li protjerani natrag u Hrvatsku? U konačnici, 200-tinjak migranata više ili manje na našem teritoriju, jer sve je izglednije da će i Hrvatska, u sklopu solidarnosti, s ostalim europskim zemljama, morati prihvaćati migarante koji brodovima stižu sa Sredozemlja.

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.