Pixabay/Dnevno

HRVATSKA IMA NOVOG PREDSTAVNIKA U BIH! Evo o kome se radi

Autor: Dnevno

Ono što mediji nagađaju već mjesecima, obistinilo se. Karijerni diplomat u hrvatskom MVEP-u i nekadašnji ministar savjetnik u hrvatskome veleposlanstvu u Srbiji, Ivan Sabolić, bit će novi hrvatski veleposlanik u BiH.

N1 navodi da će na toj dužnosti Sabolić kao sedmi veleposlanik u BiH zamijeniti Ivana del Vechija, te zasjesti u “vruću“ veleposlaničku fotelju u Sarajevu, nakon što je Del Vechio opozvan jer je kao jedini veleposlanik neke države članice EU-a bio 9.siječnja u Banjoj Luci na ceremoniji obilježavanja Dana RS koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Njegovo imenovanje očekuje se uskoro, skupa s još nekoliko veleposlanika Hrvatske u svijetu.

Slanjem karijernog diplomata, smatra Avaz, Zrinjevac želi Sarajevu poslati poruku da za svoga predstavnika šalje iskusnu osobu, a ne veleposlanika koji je tu privilegiju dobio zbog političkih zasluga.

Sabolićev prethodnik Del Vechio bio je veleposlanik Hrvatske u BiH od 1. listopada 2013. i na tu je poziciju došao na preporuku tadašnjega premijera RH Zorana Milanovića i uz suglasnost tadašnjega predsjednika RH Ive Josipovića.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.