Foto: Dnevni Avaz

Hoće li im protest doći glave? Zastupnica SDA traži kazne za antifašiste u Sarajevu, ali ne zbog Bleiburga!

Autor: Dnevno

Samra Ćosović-Hajdarević, zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, zatražila je na današnjoj sjednici da nadležni organi identificiraju i kazne sve osobe koje su prisustvovale skupovima u Sarajevu u subotu, 16. svibnja, kada je održana misa za žrtve Blajburga.

Podsjetimo, tog dana u glavnom gradu BiH okupili su se antifašisti, koji su izrazili svoje nezadovoljstvo ovim događajem u bh. prijestonici, prenosi Dnevni Avaz

“Ukoliko dođe do degradacije epidemiološke slike u KS, ko će preuzeti odgovornost. Pozivam sve odgovorne za očuvanje javnog reda i mira da na osnovu snimka identificiraju i kazne sve osobe koje su učinile prekršaj i naredbu zabrana na istom” – rekla je Ćosović-Hajdarević na online sjednici.

Kako je priopćeno skupu je prisustvovalo oko 5.000 građana. Mirna šetnja počela je ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a okončana kod Vječne vatre.

(VIDEO) Burna i žestoka emisija o sarajevskoj misi: Evo kako je fra Mario Knezović kontrirao Nihadu Aličkoviću

 




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.