Grci preuzeli srpsku nezavisnu televiziju B92

Autor: D.G.

Dosadašnji suvlasnik B92, švedski investicijski fond East Capital s grčkim partnerom osnovao je zajednički kompaniju Astonko koja je postala većinski vlasnik.

Grčka kompanija Astonko u vlasništvu Stefanosa Papadopulosa postala je većinski vlasnik srpske televizijske postaje B92.

U priopćenju iz kompanije se navodi da je dosadašnji suvlasnik B92, švedski investicijski fond East Capital s grčkim partnerom kompanijom Lake Bade, čiji je vlasnik Papadopulos, osnovao zajednički kompaniju Astonko koja je postala većinski vlasnik, prenosi portal Analitika. Osim kompanije Astonko koja ima 84,99 posto dionica, B92 Trast osnivači i menadžeri B92 drže 11,35 posto dionica te mali dioničari 3,66 posto.

Glavni urednik B92 i dalje ostaje Veran Matić, koji je izabran i za predsjednika Upravnog odbora, a u priopćenju se dodaje kako će uređivačka politika i dalje biti pod kontrolom osnivača i urednika TV kuće.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.