Screenshoot Twitter

GRADONAČELNIK U ŠOKU: Novinarka napada izgradnju prve Srpske pravoslavne crkve u Sloveniji!

Autor: dnevno.hr

Nedavno je na Televiziji Kopar novinarka Eugenija Carl napala gradonačelnika Kopra Borisa Popoviča i paroha (župnika) Srpske pravoslavne crkve u Kopru Dejana Mandića. Povod napadu bila je kupovina zemljišta i početak izgradnje prve Pravoslavne crkve u Sloveniji poslije 70 godina, odnosno poslije Drugog svjetskog rata, dakle prve u samostalnoj Republici Sloveniji. Gradonačelnik Kopra poznat je po tome što njeguje multikulturalnost i multireligioznost.

Ostali slovenski mediji prenjeli su vijest o izgradnji Pravoslavne crkve u Kopru na pozitivan način. S druge strane, iz priloga novinarke Carl ne može se isčitati samo velika želja da unese nemir među pravoslavne vjernike, a diskreditirajući gradonačelnika Kopra Borisa Popoviča, pa ostaje nejasno je li pravi cilj napad na gradonačelnika ili na vjernike druge vjere. Čak i ako je cilj napad na gradonačelnika, nevjerojatno je da to radi tako da se potiče mržnja prema vjernicima druge vjeroispovjesti, jer u Sloveniji to do sada nije zabilježena praksa.

“Nagrađivana” slovenska novinarka Eugenija Carl napala je izgradnju crkve  šireći vjersku i nacionalnu mržnju, što je potpuno nezapamćeno u Sloveniji. Odgovorni urednik Televizije Kopar Matej Sukič, za koju novinarka Carl radi, izjavio je da njene riječi iskazuju isključivo njen stav koji se baš ni u čemu ne poklapa sa stavom te medijske kuće, te da se sada kaje što joj je gledao kroz prste tijekom njenog rada u kojem je bilo mnogo propusta i neprofesionalizma.

Sukič dodaje i to da je Carl načinom svog izvještavanja, a nepoštujući osnovna moralna i profesionalna načela, urušila kredibilitet svojih kolega, uredništva i čitave Televizije Kopar za koju radi. Ističe da kolege novinari njen način rada nikada nisu podržavali, ali s obzirom na to da je riječ o vrlo konfliktnoj osobi nisu se mješali kako bi izbjegli njene česte ispade. Novinarka je inače poznata i po Facebook obračunima s kolegama.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.