screenshoot

GNJEV IZ SRBIJE: ‘Tzv. Domovinski rat je zločinački pothvat, srami se Europo što si primila proustašku Hrvatsku!’

Autor: T. Budak

"Tzv. Domovinski rat iz devedesetih godina ustvari zločinački pothvat, a na rat za slobodu i demokraciju, jer je za primarni cilj imao konačno riješenje srpskog pitanja na temelju ustaške ideologije", kaže predsjednik Saveza Srba iz regije, Miodrag Linta

Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regije i Vučićeva uzdanica, nenadano je sasuo paljbu na premijera Plenkovića, Hrvatsku i Hrvate. Motiv za ovako žustru reakciju pri kojoj Linta nije birao riječi bilo je – Plenkovićeva isprika za HOS-ovu ploču. I dok su Hrvati na premijera bijesni jer se ispričao Srbima, ni samim Srbima ovo ispričavanje nije leglo i smatraju ga lažnim. Barem što se Linte tiče:

– Isprika hrvatskog premijera Plenkovića žrtvama ustaškog režima i njihovim obiteljima zbog postavljanja spomen obilježja sa natpisom „Za dom spremni“ u Jasenovcu nije iskreno. Naime, Plenković nastoji opravdati postavljanje navedenog spomen obilježja sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ poginulim pripadnicima HOS-a jer su se isti tobože borili za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da su ustaški pozdrav „Za dom spremni“ masovno koristili pripadnici hrvatske vojske i policije devedesetih godina, kao i da se masovno koristi u današnje vrijeme – tvrdi Linta i objašnjava kako je Domovinski rat zapravo – “zločinački pothvat”:

– To je jedan od nespornih dokaza da se režim Franje Tuđmana borio za proustašku i etnički čistu Hrvatsku bez ili sa što manje Srba a ne za slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Rezultat navedene politike je preko 7.000 ubijenih i pola milijuna protjeranih Srba, srušeno oko 3.000 spomenika NOB-a, uništena i opljačkana srpska imovina, sistematsko kršenje ljudskih i nacionalnih prava Srba, stalna hapšenja prognanih Srba… Tkz. Domovinski rat iz devedesetih godina ustvari zločinački pothvat, a na rat za slobodu i demokraciju, jer je za primarni cilj imao konačno riješenje srpskog pitanja na temelju ustaške ideologije. U Hrvatskoj se genocid koji je NDH počinila protiv stotina tisuća Srba, Roma i Židova službeno smatra Prvim domovinskim ratom – riječi su Miodraga Linte.

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.