Facebook

GENIJALNO! BRITANSKI VOJNIK TRAŽI DJEČAKA S IGMANA: ’95. me tražio cigaru, dao sam mu i čokoladu’

Autor: S.V.

Priča o Đuldini Kurtović iz Kladnja koja je pronašla britanskog vojnika koji joj je tijekom rata u BiH poklonio plišanog medvjedića, prije dvadesetak godina je obišla svijet.

Od tada je ova djevojka iz Kladnja uspjela pomoći još dvojici vojnika da stupe u kontakt sa djecom iz BiH koju su upoznali tijekom agresije.

Vojnik traži dječaka s Igmana

Ovih dana javio joj se još jedan britanski vojnik koji traži dječaka sa Igmana.

“Sinoć me je kontaktirao bivši britanski vojnik Pete Moor koji traži dječaka sa Igmana. Kazao mi je da je da ga je upoznao dok je dječak čuvao ovce na Igmanu. On je tada tražio cigaretu, a dao mu je i čokoladu. Kazao mi je da ima želju da ga vidi i sazna šta mu se dogodilo”, kazala je Kurtović.

Dodala je i da su fotografije dječaka sa Igmana nastale tijekom 1995. godine, ali da se vojnik Pete ne može sjetiti imena dječaka sa slike.




Đuldina je opisala i svoj slučaj

“Ja sam 1993. godine upoznala vojnike u Kladnju. Mene je 2000 godine prvi pronašao Jed Wright iz Sjeverne Irske, koji me pamti iz rata. Prije dvije godine javio mi se drugi britanski vojnik Peter Millns koji me također pronašao. Prije dvije godine kontaktirao me je i vojnik Anthony Miller da mu pomognem pronaći djevojčicu sa slike iz Donjeg Vakufa. Priča je bila uspješna, a u pronalasku djevojčice pomogao mi je tada i Dnevni avaz, kaže Kurtović.




 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.