Espreso.rs

(FOTO) SRPSKI MEDIJI U PANICI: ‘Izgubili smo! Pred našim očima stvara se Velika Albanija!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

“Polako ali sigurno i to pred našim, ali i pred očima sveta stvara se Velika Albanija i nitko ništa da poduzme”, zavapili su srpski mediji te nastavljaju:

“Bio je to albanski san još od Prizrenske lige, koji korak po korak postaje java. Nakon proglašavanja Republike Kosovo, dolaska na vlast u Sjevernoj Makedoniji, ukidanja granica između Kosova i Albanije, krenulo se na Crnu Goru.

Nije tajna da se zvanična vlast u Podgorici održava na vlasti uz podršku Albanaca i da mogu raditi što im se prohtje u Crnoj Gori, za razliku od Srba.

Da se polako sklapaju kockice u mozaiku Velike Albanije najbolje govori zahtjev vlasti Albanskog foruma (koalicija vodećih albanskih nacionalnih stranaka u Crnoj Gori) Podgorici.

Oni će, kako su najavili, preispitati udio u Vladi ako ne ispune njihovi zahtjevi (slobodno isticanje zastave Albanije na zgradama institucija), dok sama vlast u Podgorici nikada ne bi trebalo da zaboravi kome uistinu duguje neovisnost i članstvo u NATO-u, upozorio je Albanski forum.

Priopćenje je uputio ministru kulture Crne Gore Aleksandru Bogdanoviću, nakon što je najavio da će podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora manifestacije u Tuzima, na kojoj je jedan od glavnih gostiju bio kosovski političar Albin Kurti koji se otvoreno zalaže za Veliku Albaniju.




Albanski forum je zapravo opomenuo državni vrh Crne Gore da mu slučajno ne padne na pamet da se poigrava s albanskim elementom koji je dao ključni obol samostalnoj Crnoj Gori te da će se albanska zastava neizostavno i dalje “vijoriti” na kulturnim manifestacijama u zemlji.

Jasno je dakle, da je Crna Gora sljedeća na udaru i nova kockica u mozaiku koji se zove Velika Albanija i koji je vjekovni san Albanaca”, zaključuju srpski mediji.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.